Danmarks veganske snackshop
Kurv 0

Veganere spiser også kage!

Line Rasmussen bonvita hindbær hvidchokolade kage muffins vegansk veganskkage veganskmad

Så kan hun ikke spise kage!?!

"Nej tak" Jeg hører mig selv sige nej tak endnu en gang og håber på, at endnu et nej tak vil gå ubemærket hen. Jeg sidder i frokoststuen i den vuggestue, hvor jeg arbejder som vikar, og kassen med Toms chokolade bliver sendt rundt. 

Denne gang bliver mit nej tak ikke godtaget og så kommer alle spørgsmålene:

"Hvorfor vil du ikke ha' en skildpadde?"

"Er du på kur?"

"Men du er da ikke tyk!?!"

"Kan du ikke li' dem?"


Jeg bryder igennem muren af spørgsmål og siger: "Nej, jeg er veganer, og der er vist mælk i dem"

Spørgsmålene afløses af en pinlig tavshed og mærkelige blikke bliver sendt rundt i lokalet indtil, der er en, der stille og med nærmest ærefrygt i stemmen siger: "Så kan hun ikke spise kage!?!"

Jeg prøver hurtigt at komme med et modsvar:  "jo, veganere kan godt spise kage", men løbet er kørt! 

De har dømt mig: "hende den mærkelige veganer, der ALDRIG mere kan spise kage"

Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der har prøvet det. Veganere bliver tit mødt med den der fordom om, at vegansk mad aldrig kan være kage men altid kun salat. 

Jeg har snart været veganer i 6 år, og jeg har spist rigtig meget kage både kiksekage, lagkage, muffins, og den klassiske chokoladekage. Alt sammen vegansk!

Og nu har jeg endda fået udviklet en opskrift på vegansk kage og så endda med vegansk hvid chokolade!

Jeg får rigtig tit spørgsmålet, om man kan bage med vores hvide chokolade og eftersom jeg ikke selv er særlig god i et køkken, har jeg allieret mig med Iben fra bloggen Lun På Planter, som har fremtryllet en lækker opskrift, hvor hun netop bruger vores hvide chokolade fra Bonvita. 

Du får den lige her: 

12-16 muffins med hvid chokolade og hindbær

INGREDIENSER:
 • 100 g margarine
 • 100 g sukker
 • 1 most banan, mellemstørrelse
 • 200 g hvedemel
 • 1½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. vaniljesukker
 • 2 dl usødet soyamælk (fx. den her)
 • 125 g frosne eller friske hindbær + ½ spsk. mel
 • 80 g hvid chokolade (fx. den her)
FREMGANGSMÅDE:
 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Pisk margarinen med en elpisker ved mellemhastighed i ca. et minut. Tilføj sukker, og pisk videre, til blandingen er lys, cremet og luftig, ca. 5 minutter. Fold den moste banan i med en ske.
 3. I en anden skål: Bland hvedemel, bagepulver, salt og vaniljesukker godt sammen.
 4. Hæld halvdelen af den tørre blanding i det våde, og rør forsigtigt med en ske. Tilføj halvdelen af mælken og rør igen. Fortsæt skiftevis med det våde og tørre. Dejen skal ikke røres for meget, så et par klumper hist og pist gør ikke noget.
 5. I en anden skål: Drys hindbær med ½ spsk. mel, og rør rundt, så melet dækker bærrene. På den måde bløder de ikke så meget. Hak chokoladen i semismå stykker, og fold forsigtigt chokolade og bær i dejen med en ske.
 6. Smør muffinforme (brug silikoneforme for det pæneste resultat) med margarine, og fyld dem 2/3 med dej (ved silikoneforme kan du fylde dem næsten helt op.)
 7. Bag på midterste rille ved 200 grader i fem minutter, og skru derefter ned på 180 grader. Bag dem herefter i 20-25 minutter, til de er lysebrune og en træpind kan stikkes i midten af kagen, næsten uden dejen sidder fast på pinden.
Så har du (endnu) et bevis på, at veganere altså godt kan spise kage!
 
Hvis du skal prøve at bage dem i weekenden, kan du finde den hvide chokolade lige her.

Jeg siger tusind tak til Iben for den lækre opskrift! 


Older Post Newer Post


Skriv en kommentar