Danmarks veganske snackshop
Kurv 0

Ting, man siger til veganere!

Line Rasmussen veganer veganere vegansk veganskesnacks veganskvirksomhed veganskwebshop

"Sådan vil jeg gerne ha' min røde bøf"
 
" Er der så gris i dem her?"

"Så er der vel sådan noget tang i"

"Det smager da egentlig okay"

"Det ville også være så meget lettere, hvis I veganere ikke havde moral og bare spiste alt"

"Ha ha, du burde putte en pose flæskesvær i pakken, hvis folk køber for under 100 kr."

Og den bedste: "Se her, sådan vil jeg gerne have min røde bøf" imens han ud af det blå viser mig et billede på sin telefon. 


Jeg skal holde oplæg om Vegan & Snacks i det kontorfællesskab, jeg sidder i og allerede inden jeg får sagt noget, kommer de første kommentarer om veganisme. 

Det sjove er, at inden jeg skulle holde oplægget, nåede jeg lige at tænke: "Åh nej, så kommer alle de der dumme kommentarer om veganisme" men jeg stoppede mig selv med et "det er jo voksne mennesker, og det bliver helt sikkert et godt oplæg med en masse konstruktiv feedback fra andre iværksættere"

Men nej, igen (som jeg har prøvet før) er det ikke min virksomhed, der får opmærksomhed, men det faktum, at jeg har en vegansk virksomhed. 

Ikke bare en "det er tilfældigvis en plantebaseret virksomhed" men en fuldstændig ideologisk baseret vegansk virksomhed, hvor der i "Om os" står "Fordi alle liv er lige meget værd".

En virksomhed, hvor jeg ALDRIG vil lægge skjul på, at ja, jeg har en vegansk virksomhed, fordi jeg mener, at veganisme er fremtiden. 
Det vil jeg hverken undskylde overfor:
  • Bekendte, jeg møder til familiefester
  • Mine iværksætterkollegaer
  • Eller dig, der læser med her. 

Og det er der, hvor både andre iværksættere og altspisende står af, når jeg fortæller dem om min virksomhed. 

Det eneste de hører, er vegansk og straks bliver deres egen dårlige samvittighed og forbehold overfor veganisme til latterliggørelse af mig som veganer og min veganske virksomhed. 

Så ret hurtigt imens jeg sidder der, mister jeg modet og opgiver at få noget konstruktivt ud af oplægget, fordi stemningen, der er skabt er latterliggørelse, en formodning om at en vegansk virksomhed IKKE kan klare sig og ikke konstruktiv feedback fra en iværksætter til en anden, som jeg havde håbet. 

Så jeg sidder der og hører på de der jokes og ser blikkene, der bliver sendt rundt og de rullende øjne, når jeg siger, at veganisme kun går en vej og det er frem!

Så jeg zoner lidt ud en gang i mellem og når ironisk nok at tænke "tak for ideer til i hvert fald 3 nyhedsbreve"
Det der altid sker efter sådan en oplevelse er, at jeg først bliver vred, ked af det og føler mig argh.....

Men allerede senere samme dag, var jeg mere end før fyldt af (endnu mere) lyst til at kæmpe for dyrene og for veganismen!

Og som den gode veganer, jeg er, havde jeg selvfølgelig medbragt lækre veganske snacks, for at overbevise dem om, at vegansk mad er lækkert. 
Og jeg råbte altså hverken "kød" "mælk" eller "æg" "er mord"


Jeg fortalte bare om min virksomhed, som også er vegansk...


Older Post Newer Post


Skriv en kommentar